Solderen

Goudsmid

Onze goudsmid aan het werk

Solderen


Bij Van Baal Juweliers Naarden beschikken wij over een eigen reparatie-atelier met goudsmid voor al uw reparaties aan sieraden. Tevens kunnen wij u van advies voorzien met betrekking tot speciale goudsmidsopdrachten. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het vermaken van trouwringen.

 De goudsmid

Het beroep goudsmid bestaat al heel lang, al vanaf het moment dat men brons Oude-beroepen-goudsmidmiddeleeuwen_2en metaal kon gieten en bewerken. De technieken, die goudsmeden tegenwoordig gebruiken, vinden nagenoeg allemaal hun oorsprong in de methoden van vroeger en zijn nauwelijks veranderd. De werktuigen zijn uiteraard wel vernieuwd. Het werk van een goudsmid blijft echter arbeidsintensief.

 Weetje: in tegenstelling tot wat veel mensen denken, zegt de naam goudsmid of zilversmid niets over de materialen waarmee de smid werkt, maar wel iets over het eindproduct dat de smid maakt. De goudsmid maakt sieraden en kunstvoorwerpen, de zilversmid gebruiksvoorwerpen (bijvoorbeeld kandelaars). Beide kunnen zowel met goud als zilver werken.