Horloge reparaties

Een zakhorloge

Onderdelen van een polshorloge

Een horloge bestaat uit vele radartjes


Wij beschikken over een eigen reparatie-atelier voor al uw reparaties aan horloges. In ons atelier kunt u nagenoeg alle horloges ter reparatie aanbieden. Reparaties zoals een batterijwissel (incl. waterdichtheidstest), het vervangen van het glas van het horloge tot het volledig uit elkaar halen en onderzoeken van horloges kunnen door ons verricht worden.

Het horloge

Het horloge zoals wij dat nu kennen begon oorspronkelijk als zak(vest)horloge, pas na de 20e eeuw nam het polshorloge toe in populariteit. De roep om een draagbaar uurwerk kwam vroeger voort uit de noodzaak om op zee ook de tijd te kunnen bijhouden. Dat uurwerk moest geen last hebben van de deining van de schepen, net als het polshorloge. In de 16e eeuw werd het eerste horloge met een veermechanisme gemaakt door de Duitser Peter Henlein.

 Weetje: De waterdichtheidstest gebeurt niet door middel van water, dan zou het risico immers veel te groot zijn, maar met luchtdruk. De machine voert in een speciale kamer de luchtdruk op en de machine controleert door middel van een sensor op het glas van het horloge of er geen lucht ontsnapt uit het horloge.