Klok reparaties

Wij beschikken over onze eigen werkplaats voor klokken

Klokken maken is een specialistisch vakgebied

Klokken repareren is precisiewerk


Van Baal Juweliers in Naarden beschikt over een uitgebreid atelier om allerlei reparaties aan klokken te verrichten. Alle reparaties aan klokken worden in ons eigen atelier door onze eigen klokkenmaker gedaan. U kunt de klokken bij ons atelier zelf afgeven of gebruik maken van de reparatieservice aan huis. Voor de restauratie van uw klok wordt samen met de klokkenmaker een reparatieplan met u doorgesproken, gevolgd door een offerte.

Naast het repareren van klokken verkopen wij ook klokken die volledig door ons zijn opgeknapt. Deze kunt u bezichtigen in de winkel.

990_1_quartz_Regulateur_uitgevoerd_in_notenhout_met_quartz_slingerwerk_met_slag_schakelbaar_tussen_bim_bam_en_westminster_en_automatische_nachtuitschakeling

 De klok

De klok is al sinds jaar en dag de manier om de tijd bij te houden. De eerste klokken hadden echter niet de vorm zoals wij deze nu kennen, maar waren rechthoekig en werkten door middel van de zon, zogenaamde “zonnewijzers”. Deze eerste ‘klokken’ gaven door de stand van de zon en de draaiing van de aarde aan in welk moment men zich Zonnewijzerbevond. Er werd doorgezocht naar een meer nauwkeurige manier om de tijd te meten. Hierbij moet men bijvoorbeeld denken aan de zandloper. Uiteindelijk werd door een Fransman genaamd Gerbert rond de 10e eeuw de eerste klok uitgevonden, deze klok werkte door middel van een mechanisch slingerwerk. Toen was dit een van de ingewikkeldste mechanische apparaten die men kon maken. Klokken gebaseerd op die eerste klok hangen nog in menig huiskamer. Deze klokken kunnen in ons atelier gerepareerd worden door onze klokkenmaker en zijn tevens bij ons te koop.